Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

κορμιά στην παραλία

Μήπως ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που βιώνουν τρόμο στη σκέψη ότι θα χρειαστεί να εκθέσουν το σώμα τους σε δημόσια θέα στην παραλία; Μήπως το μαγιό είναι ο εφιάλτης σας; Μήπως θεωρείτε ότι είστε πολύ παχουλός ...λεπτός ...τριχωτός ...άχαρος;
Ξυπνήστε και κοιτάξτε γύρω σας τους αληθινούς ανθρώπους:
  • Το ανθρώπινο σώμα βγαίνει σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχήματα!
  • Το ιδεώδες της ομορφιάς είναι διαφορετικό κάθε εποχή και είναι κοινωνικό κατασκεύασμα. Ο σωματότυπος που θεωρείται ωραίος σήμερα διαφέρει απ' αυτόν που θεωρούνταν ωραίος παλιά ή στο μέλλον.
  • Επειδή η τηλεόραση και τα περιοδικά μας βομβαρδίζουν με πανομοιότυπες εικόνες "ιδανικών" σωμάτων, δε σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τα μιμηθούμε.
  • Τα εφηβικά σώματα περνούν από διάφορες φάσεις διάπλασης: πότε τα άκρα μακραίνουν ασύμμετρα, πότε η τριχοφυΐα κάνει δυναμική εμφάνιση, πότε η ακμή φουντώνει σε πρόσωπο και σώμα, το στήθος και οι γλουτοί στα κορίτσια γεμίζουν πρόωρα ή αργοπορημένα.Κι όλα αυτά δε συμβαίνουν ταυτόχρονα σε όλη την παρέα σας. Μεγαλώνετε και πρέπει να χαίρεστε γι' αυτό, όχι να το βλέπετε σαν κάτι που θα σας κρατά μακριά από δραστηριότητες!
  • Οι κοιλιακοί σίγουρα αποτελούν απόδειξη του κόπου που καταβάλατε στο γυμναστήριο, αλλά κι αν σας λείπουν δεν πειράζει: έχετε κάθε δικαίωμα να απολαύσετε το μπάνιο σας. Δεν δίνετε εξετάσεις στην παραλία!
  • Τα μεσογειακά γυναικεία σώματα πάντα θα έχουν πιο ανοιχτή λεκάνη από αυτά των βορειοευρωπαίων γυναικών, τα ψωμάκια και η κυτταρίτιδα είναι κι αυτά μέρος της μεσογειακής κληρονομιάς. Πόσο έξυπνο είναι να γεμίζετε το σώμα σας με χημικά παρασκευάσματα για να έχετε στοιχειώδη προσωρινά αποτελέσματα στην καταπολέμησή τους;
  • Αν δεν είστε πια στην πρώτη σας νιότη,αρχίστε να συμβιβάζεστε με τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος και οι περιστάσεις στο σώμα σας. Αλλιώς, κινδυνεύετε να καταντήσετε φαιδροί, αφού πρώτα έχετε καταναλώσει όλη σας την ενέργεια σε μια προσπάθεια να νικήσετε το χρόνο.
Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας για τα "ελαττώματα" στην εμφάνισή σας. Είναι κι αυτό ένα είδος ρατσισμού. Όλοι έχουν δικαίωμα να χαρούν τα καλοκαιρινά μπάνια, χωρίς να χρωστούν εξηγήσεις σε κανέναν για την εικόνα που έχει το σώμα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...