Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

τζιτζίκι ή μυρμήγκι;

 
Ποιος είναι ο ...καλοκαιρινός σας εαυτός;
Μαζεύετε ακούραστα για να 'χετε το χειμώνα;Ή μήπως του δίνετε και καταλαβαίνει;
Τα χορευταράδικα ποντίκια θα σας βοηθήσουν να το ανακαλύψετε με ένα εντελώς ...έγκυρο κουίζ!
Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τις απαντήσεις σας:

1. Το σπίτι βρίσκεται σε ένα χάος μόλις αρχίζουν οι διακοπές σας: ούτε χαλιά σηκώσατε, ούτε τα χειμωνιάτικα ταχτοποιήσατε, η βιβλιοθήκη σας θέλει οργάνωση,τα ντουλάπια το ίδιο. Τι κάνετε;
α) Την πρώτη κιόλας μέρα των διακοπών αρχίζετε τη φασίνα. Τέρμα οι δικαιολογίες!
β)Ξυπνάτε κατά το μεσημέρι και τηλεφωνείτε σε όποιον φίλο σας βρείτε διαθέσιμο για τρίωρο τουλάχιστον καφέ ή παιχνίδι(αν είστε παιδιά). Κι αύριο μέρα είναι...

2.Καταστρώνετε το οικογενειακό πλάνο διακοπών. Το πιο πιθανό είναι να κάνετε τα εξής:
α)Κάνετε λεπτομερή έρευνα για προορισμούς, τιμές ξενοδοχείων, υπολογίζετε το κόστος διατροφής,τηλεφωνείτε στο λιμεναρχείο για να δείτε αν ...επίκειται κάποια απεργία των λιμενικών, ελέγχετε το μετεωρολογικό δελτίο ...
β)Τηλεφωνείτε στον μπατζανάκη που πήγε πέρυσι κάπου, τον ρωτάτε αν ήταν ωραία, φορτώνετε το αντίσκηνο, τα παιδιά, τα σκυλιά, τα φουσκωτά και ξεκινάτε. Είστε βέβαιοι ότι κάποιο κατάλυμα θα βρεθεί με τόση ύφεση στον τουρισμό. Κι αν όχι στο ίδιο μέρος, κάπου κοντά σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων. Στην τελική, μένετε και στο αντίσκηνο...

3) Φτιάχνετε βαλίτσα διακοπών.Πώς;
α)Κάνετε λίστα των ρούχων, αξεσουάρ, φαρμάκων και άλλων αντικειμένων που θα χρειαστείτε. Συμπεριλαμβάνετε μπουφάν, ομπρέλα, ένα καλό συνολάκι με τα ασορτί ψηλοτάκουνα,δεύτερο ζευγάρι σαγιονάρες. Σιδερώνετε επιμελώς τα ρούχα και τα βάζετε στη βαλίτσα με τη σειρά που θα τα χρησιμοποιήσετε.
β) Ρίχνετε ατάκτως στη βαλίτσα 3 μαγιό, 2 σορτσάκια, 5 μπλουζάκια και ...έτοιμοι!

4)Την ...ευλογημένη μέρα της πληρωμής...
α)Ταχτοποιείτε τους εκκρεμείς λογαριασμούς σας και μετά υπολογίζετε πόσα έχετε σκοπό να ξοδέψετε. Αποταμιεύετε ένα ικανό ποσό για να έχετε περίσσευμα για τους λογαριασμούς θέρμανσης του χειμώνα. Αν δεν το κάνετε τώρα, πότε;
β)Κάνετε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό σας:μια άχρηστη μικροπολυτέλεια, εισιτήρια για μια συναυλία,κερνάτε κάποιον φίλο... Μια ζωή την έχουμε!

5)Έφτασαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις!Τώρα είναι η στιγμή για ...
α) Να αγοράσετε ένα κλασσικό χειμερινό σακάκι, τις δερμάτινες μπότες γνωστής εταιρείας με έκπτωση 20%, δώρο για το μωρό της φίλης σας που θα γεννήσει σε τρεις μήνες.
β) ...τίποτε! Είχατε σκοπό να εκμεταλλευτείτε αυτές τις εκπτώσεις, αλλά ...λίγο τα κοκτέιλ στα μπαράκια τις καθημερινές,λίγο τα παρορμητικά διήμερα στα οποία σας παρέσυραν οι φίλοι σας ...

6) Σας τηλεφωνούν οι φίλοι σας από ένα καταπληκτικό ταβερνάκι που ανακάλυψαν και σας καλούν να πάτε.
α)Να το κανονίσουμε για κάποια άλλη φορά, τους λέτε. Άλλωστε πέρασε και η ώρα.
β)Μόλις φάγατε, αλλά χατίρι δε χαλάτε! Άλλωστε τα ξαφνικά είναι και τα πιο ωραία!

Και τώρα, η στιγμή της αλήθειας.
Συγκεντρώσατε περισσότερα α:
Μήπως όταν ήσασταν παιδιά είχατε μια έφεση στην αποστήθιση παροιμιών; Μήπως η αγαπημένη σας παροιμία ήταν "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν";Προσοχή! Μυρμηγκοφέρνετε επικίνδυνα!
Εντάξει, είστε προνοητικοί και οργανωμένοι, αλλά υπάρχουν κι άλλες λέξεις να περιγράψουν αυτό που είστε (και δεν είναι κολακευτικές). Ας πούμε ότι,σύμφωνα με τις παραπάνω απαντήσεις σας, φέτος το καλοκαίρι είναι πιο πιθανό να βρείτε τα καβούρια στις τσέπες σας και όχι στο πιάτο σας.
Χαλαρώστε λίγο πριν τρελάνετε τους γύρω σας με τούτα και με κείνα. Καλοκαίρι είναι , βρε παιδιά!

Συγκεντρώσατε περισσότερα β:
Οπωσδήποτε τζιτζίκια! Παρορμητικοί, φασαριόζοι, άνθρωποι χωρίς πρόγραμμα. Όλοι σας θέλουν στην παρέα τους, γιατί ξέρετε να περνάτε καλά και να ζείτε κάθε στιγμή στο έπακρο. Τώρα-μεταξύ μας- τι πίνετε και δε μας δίνετε; Δεν μπορεί να είστε τόσο χαλαροί μετά από τόσα μνημόνια και περικοπές... Εκτός και αν βρήκατε το μήνα που τρέφει τους έντεκα!
Περί ορέξεως ...κολοκυθόπιτα! Αλλά αν δεν είστε μόνοι, κινδυνεύετε να οδηγήσετε τους δικούς σας στο Δαφνί με τις συνεχείς αλλαγές προγράμματος ή με την παντελή έλλειψή του!Συμμαζέψτε και λίγο, που έχετε κάνει το σπίτι σαν αχούρι...και μην ψάχνετε αφορμές για να τεμπελιάσετε! Το καλοκαίρι δικαιολογεί πολλά, αλλά όχι και τα πάντα!

Όσα α τόσα β:
Εσείς βρήκατε τη χρυσή τομή ...και την έψαχνα! Ή αυτό ή έχετε διχασμένη προσωπικότητα. Έχετε έναν νοερό διακόπτη και τον γυρνάτε: πότε μυρμήγκι και πότε τζιτζίκι. Μόνο να ειδοποιείτε και τους άλλους για να ξέρουν τι να περιμένουν!
Είστε αυτό που θα  'λεγε κανείς "άνθρωποι με μέτρο". Και προνοητικοί και αυθόρμητοι...και οργανωμένοι και χαλαροί...και σαμπουάν και μαλακτικό. Χμ, κάποιο λάκκο έχει η φάβα:αυτό που περιγράφετε, απλά δεν υπάρχει! Κάντε ξανά το τεστ και απαντήστε ειλικρινά αυτή τη φορά.

Αν διαφωνείτε με τα αποτελέσματα, κάτι έχετε κάνει λάθος. Ή απλά δεν είστε ούτε μυρμήγκι ούτε τζιτζίκι.Γοργόνα, ίσως;



4 σχόλια:

  1. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
    1β (με τάβλι και φρέντο)
    2α (αντίσκηνο??!!)
    3α (θέλω να έχω πολλές επιλογές)
    4β (μια ζωή την έχουμε, δωράκια και πάλι δωράκια)
    5β (κοκτέιλ με ρούμι εις το τετράγωνο)
    6β (για το φίλο, την παρέα και το κρασάκι)

    Τζιτζίκι βγήκα αλλά δεν ξέρω να τραγουδώ; Πώς εξηγείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ..
      1:το υποψιαζόμουν μετά την ανάρτηση με την πολυθρόνα
      2:δεν ξέρεις τι χάνεις!
      3:πάσο (αλήθεια, τη φτιάχνεις μόνος τη βαλίτσα;)
      4:+φωνώ
      5:και τότε πού βρίσκεις τόσα πολλά να βάλεις στη βαλίτσα;
      6:φίλε μου, ανακάλυψα ένα ταβερνάκι, μούρλια, σε περιμένω Κομοτηνή (την πάτησες!)
      Δεν ξέρεις να τραγουδάς;Ούτε μετά από τόσα κοκτέιλ και κρασιά;;)

      Διαγραφή
  2. Για το αντίσκηνο έχεις δίκιο! Οι καλύτερες αναμνήσεις από καλοκαιρινές διακοπές,που έχω ως παιδί, είναι αυτές με τα αυτοσχέδια αντίσκηνα που έφτιαχνε ο πατέρας μου με τους φίλους και συγγενείς... Τελευταία φορά που έκανα διακοπές σε σκηνή ήταν πριν 12 χρόνια στη Γαύδο. Και κει ήταν υπέροχα... Απλώς τώρα μεγαλώσαμε και δεν ξέρω πώς θα είναι... Τα πράγματα τα φτιάχνω μόνος μου με λίστα από τις προηγούμενες μέρες για να μην ξεχάσω τίποτα αλλά πάντα ξεχνάω... Στην Κομοτηνή έχω έρθει μία φορά. Το ΄98 ήμουν δάσκαλος στην Καβάλα και κάναμε συνέχεια εκδρομές. Είχα πάθει πλάκα με την Ξάνθη και το Νέστο. Από την Κομοτηνή θυμάμαι μια όμορφη πλατεία, τους μιναρέδες, το Πόρτο Λάγος... Διαβάζω στα περιοδικά ότι έχει αναπτυχθεί και έχει όμορφα μαγαζιά. Έχει και αυτό το πολυπολιτισμικό... πρέπει να είναι ωραία. Δεν ξέρω αν είναι έτσι και για τους ντόπιους. Προσκλήσεις μην κάνεις γιατί δεν ξέρεις... είναι μικρός... ο μικρόκοσμος! Για τα τραγούδια τώρα θυμήθηκα. Τραγουδώ στο σχολείο και μπερδεύω τα παιδιά! Τελείως εκτός ρυθμού. Λες να φταίει το κρασάκι και το ρούμι; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Γαύδο ως Κομοτηνή...κοσμογυρισμένο σε βρίσκω!:)
      Όσο για τις παραφωνίες ...ευτυχώς που βάλανε μουσικούς στα σχολεία, γιατί πολλοί θα είχαν εκτεθεί αλλιώς!


      Διαγραφή

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...