Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ναυαγός...

Έχετε διαβάσει ιστορίες ναυαγών ή έχετε δει στον κινηματογράφο.
Βάλατε τον εαυτό σας στη θέση τους, έστω και για λίγο;
Κάντε το τώρα και αναμετρηθείτε με τις συνθήκες.

Η ιστορία
Ταξιδεύατε με τον αγαπημένο/η σας ...το πλοίο βούλιαξε ...εσείς σωθήκατε σ' ένα τροπικό νησί ...
Ένα βαλιτσάκι φτάνει πλέοντας.Οι ελπίδες σας αναπτερώνονται, αφού περιμένετε να έχει ...τι; (καλά καταλάβατε, πρόκειται για κουίζ)

Οι επιλογές:
  1. Μαχαίρι, τσεκούρι,καρφιά ή βίδες.
  2. Κινητό παγκόσμιας εμβέλειας με φορτισμένη μπαταρία.
  3. Χαρτί υγείας, πετσέτες,σαμπουάν, αντισηπτικό.
  4. Κονσέρβες, ανοιχτήρι,νερό.
  5. Σπίρτα, πυξίδα,σουγιά.
  6. Χαρτί, μολύβι, ρούμι.
Κάνατε την επιλογή σας.Ας δούμε τι δείχνει για σας και πώς θα εξελισσόταν κάθε σενάριο:
1.Πρακτικό πνεύμα, αναλαμβάνετε αμέσως δράση. Αρχίζετε φτιάχνοντας κατάλυμα για τη νύχτα, συνεχίζετε με κοντάρι ψαρέματος και αργότερα με κατασκευή σχεδίας. Με άλλα λόγια τείνετε να κάνετε επιλογές που σας δίνουν πολλές διαφορετικές διεξόδους. Είστε δυναμικός και πιάνουν τα χέρια σας. Ο Homo ergaster θα ήταν περήφανος για σας. Και ο Μπομπ ο μάστορας!

2.Έχετε προϋπηρεσία ως ...αφέντης σε τζίνι, δεν εξηγείται αλλιώς!Ξέρετε ακριβώς τι θέλετε και δεν είστε διατεθειμένος να παρεκκλίνετε καθόλου από το στόχο σας.Κατά πάσα πιθανότητα ασκείτε έργο σε θέση ευθύνης. Δεν σας αρέσει τίποτε που να σας βγάζει από το πρόγραμμά σας και η επαφή σας με τη φύση είναι μάλλον περιορισμένη.Α ...σε περίπτωση που το κινητό έχει και κάμερα, πάρτε τουλάχιστον μια φωτογραφία του νησιού πριν φύγετε, για να τη βάλετε σαν φόντο στην οθόνη του υπολογιστή σας ...έτσι για ενθύμιο!

3.Διαθέτετε κάποιες πρακτικές ικανότητες, αλλά δεν σχεδιάζετε μακροπρόθεσμα. Απλώς διαχειρίζεστε την καθημερινότητά σας. Είστε παιδί του πολιτισμού και έχετε την τάση να ελέγχετε το περιβάλλον σας.Η υγιεινή και η ασφάλεια είναι σημαντικές για σας.Δεν αισθάνεστε άνετα στη φύση, έχετε διάφορες φοβίες και θα δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε σ' αυτό το περιβάλλον, όπου, όπως φαίνεται ... πρόκειται να μείνετε για πάντα!

4.Τροφοσυλλέκτης!Ασφαλώς οι βασικές ανάγκες πρέπει να ικανοποιηθούν. Όμως, δεν θα ήταν ειρωνικό, αν σε ένα τροπικό νησί παθαίνατε ...σκορβούτο;
Πανικοβάλλεστε και αγχώνεστε εύκολα. Αυτό σας οδηγεί σε τυχαίες και αδόκιμες επιλογές, αφού λειτουργείτε περισσότερο με το ένστικτο της επιβίωσης. Αυτό βέβαια μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο σε ένα τέτοιο περιβάλλον μόλις καταφέρετε να συνειδητοποιήσετε  ότι πρέπει να διαχειριστείτε την κατάσταση με όρους μακροπρόθεσμης διαβίωσης.

5. Χαίρε Μαγκάιβερ!(οι νεότεροι, που δεν ξέρουν τι εννοώ, ας το googlάρουν!) Είστε περιπετειώδης ...κατά φαντασία!Άντε και ανάψατε φωτιά... Με το σουγιά θα κόψετε ξύλα;Ή θα χρησιμοποιήσετε την πυξίδα για να σας δείξει πού θα βρείτε καμιά σπηλιά για το βράδυ;Το παρήγορο για σας είναι ότι δεν είστε ηττοπαθής. Μόλις καταλάβετε ότι μπλέξατε, θα ενεργοποιήσετε το μυαλό σας για να προσανατολιστεί σε πιο χρήσιμες λύσεις.Έχετε πιθανότητες επιβίωσης.

6. Συγγραφέας;Ποιητής;Ζωγράφος; Έχετε μια καλλιτεχνική φύση, που περίμενε πάντα μια αφορμή για να εκδηλωθεί. Μπορεί και να μεγαλουργήσετε με όλη αυτή την αυτοσυγκέντρωση που προσφέρει η ερημιά ...ή κάτω από την επίδραση του μπουκαλιού με το ρούμι. Και όταν κάποτε βρουν το έργο σας μετά από πολλά χρόνια, θα καταξιωθείτε παγκοσμίως. Στο μεταξύ, αν δε σας βγαίνει η έμπνευση, γράψτε ένα μηνυματάκι και στείλτε το με το μπουκάλι. Δεν είναι κρίμα να στερηθεί η ανθρωπότητα ένα τέτοιο ταλέντο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...