Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

χωρίς πρόγραμμα

 
"Τι θέλετε να κάνουμε σήμερα;"
   Αυτή η φράση είναι μια εναλλακτική πρόταση για να ξεκινήσει η μέρα μας,αντικαθιστώντας το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα και τη φρενίτιδα που ταλαιπωρεί τις οικογένειες όλο το χειμώνα, που η ζωή μας κινείται με βάση αυστηρά καθορισμένο πρόγραμμα.
   Ξυπνήστε χαλαρά, ο καθένας με το ρυθμό του. Μείνετε με τις πυτζάμες όσο θέλετε. Πάρτε πρωινό ή καφέ, βάλτε μουσική (όχι ειδήσεις πρωί-πρωί) και συζητήστε. Τι προσδοκίες έχει καθένας σας για τη μέρα; Όλα μπορούν να συζητηθούν και να συμφωνηθούν.
   Έχουμε ξεχάσει πώς να είμαστε οικογένειες. Νομίζουμε ότι η οικογένεια είναι ένας χώρος υποχρεώσεων και αυστηρά προγραμματισμένων δραστηριοτήτων. Σ' ένα μεγάλο βαθμό ισχύουν τα παραπάνω, όμως η ουσία της οικογένειας βρίσκεται στο "μαζί". Να περνάμε χρόνο μαζί, να μιλάμε, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τις στιγμές.
   Χαρίστε λοιπόν στον εαυτό σας και στους δικούς σας μερικές τέτοιες μέρες στη διάρκεια των διακοπών. Δε χάλασε ο κόσμος αν το προγραμματισμένο μπάνιο μιας μέρας αντικατασταθεί με ένα φιλικό ματσάκι μπάσκετ ή με μπουγέλο στην αυλή. Ή αν αντί για την ετοιμασία ενός πολύπλοκου γεύματος αποφασίσουν να βάλουν όλοι ένα χεράκι στην κουζίνα, κάνοντας διαγωνισμό σαλάτας. Ακόμη και τα γενέθλια του κατοικίδιου μπορούν να κάνουν τη μέρα αξέχαστη. Ή το κουτί με τις παλιές φωτογραφίες που θα βγουν και θα μας θυμίσουν πώς ήμασταν πριν από μερικά χρόνια, πόσο χαρούμενοι ήταν οι γονείς όταν γεννηθήκαμε, πόσο ωραία είχαμε περάσει σ' εκείνο το ταξίδι...
   Χρειάζεται να έρθει το καλοκαίρι, για να εκτιμήσει κανείς αλλά και να απολαύσει μια μέρα έτσι ...χωρίς πρόγραμμα.


2 σχόλια:

  1. Άλλωστε πλούσιοι είναι, λένε, εκείνοι που έχουν ελεύθερο χρόνο... Καλό μήνα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...