Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

για(τί) να δεις τ' αστέρια

Για να δείτε τ' αστέρια, πρέπει να απομακρυνθείτε από τα φώτα της πόλης. Πρέπει να βρεθείτε έξω από το αστικό τοπίο.Δεν έχει σημασία αν θα είστε στο βουνό ή στη θάλασσα, αρκεί να είστε κάπου με ανοιχτούς ορίζοντες.Μπορεί η καθημερινότητά σας να μη σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε μια τέτοια απασχόληση, όπως το να κοιτάτε τα άστρα (τα κανονικά, όχι τα ζώδια), αλλά οι διακοπές ίσως να σας δώσουν την ευκαιρία.
Γιατί να κάνετε κάτι τέτοιο; θα αναρωτιέστε.Περί της χρησιμότητας μιας τέτοιας ασχολίας, θα σας πω τι νομίζω :
Αν είστε ερωτευμένοι και κοιτάτε τ' αστέρια μαζί με το ταίρι σας, σίγουρα αυτό ανεβάζει τα επίπεδα ρομαντισμού στη σχέση. Προσφέρεται για δηλώσεις του τύπου: "Είσαι το πιο λαμπρό αστέρι στον κόσμο μου."  ή "Τα μάτια σου λάμπουν πιο πολύ κι απ' το πιο λαμπερό αστέρι." ή "Σ' αγαπώ από δω ως το πιο μακρινό αστέρι!" και άλλα τέτοια και καλύτερα που θα σκεφτείτε εσείς...
Αν έχετε ένα ερευνητικό πνεύμα και σας έλκει η επιστήμη, τι καλύτερο από την αστρονομική ενατένιση; Κάντε μια προκαταρκτική μελέτη επί χάρτου, πάρτε ένα τηλεσκόπιο και προσπαθήστε να ανακαλύψετε το δικό σας αστέρι.
Αν είστε απλά άυπνοι, γιατί δεν μπορείτε ούτε στις διακοπές να αποβάλετε το άγχος και την ανησυχία, η αστρο-παρατήρηση θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις: τι είναι μια απλήρωτη δόση μπροστά στο πλήθος των αστεριών;
Αν τέλος είστε φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και βαθιά μέσα σας πιστεύετε ότι κάπου εκεί υπάρχουν εξωγήινοι, να η ευκαιρία να έχετε τις δικές σας ...στενές επαφές τρίτου τύπου. Πού να σας βρουν αλλιώς αν κοιτάζετε μόνο το ταβάνι;



2 σχόλια:

  1. Από τις Κυκλάδες φαίνονται πολύ ωραία τα αστέρια. Τόσο καθαρά που μπορείς να δεις και το γαλαξία μας! Ωραιότερα όλων είναι στη Φολέγανδρο!
    Εγώ κάθε καλοκαίρι, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, τα κοιτώ και για ένα άλλο λόγο: θέλω να δω κάποιο αστέρι να πέφτει για να κάνω μια ευχή! Αλλά η όρασή μου δε με βοηθά και πολύ. Έχω όμως αρκετή υπομονή και κάποια στιγμή θα τα καταφέρω. Ελπίζω να μην είναι αργά για την ευχή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρεσβυωπία βοηθάει σημαντικά με τα μακρινά αντικείμενα. Ετοίμασε εσύ την ευχή και ο χρόνος θα είναι σύμμαχός σου.:)
      Ωραία η φωτογραφία από τη Φολέγανδρο...

      Διαγραφή

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...