Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

χαμογελάσατε σήμερα;

 
Αν δεν είστε η Μόνα Λίζα, που έχει ευτυχήσει να χαμογελά αινιγματικά στον αιώνα τον άπαντα χάρις στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τότε μάλλον δε χαμογελάτε συνεχώς. Αναρωτηθήκατε άραγε πόσο συχνά χαμογελάτε στη διάρκεια της μέρας και τι είναι αυτό που σας κάνει να σκάτε χαμόγελο;

 Πρωινό χαμόγελο
Ας πούμε ότι μόλις ξυπνήσατε. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είστε μουρτζούφληδες στο καλοκαιρινό πρωινό σας ξύπνημα. Αν συμβαίνει αυτό, τρέξτε γρήγορα μπροστά στον καθρέφτη... Μη μου πείτε ότι δε σας βγαίνει αυτόματα το χαμόγελο!
Μεταξύ μας, αν χαμογελάσατε στον καθρέφτη, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή να διαθέτετε τέτοια σπάνια φυσική ομορφιά ώστε να σας ικανοποιεί η πρωινή σας εμφάνιση ή να έχετε κοιμηθεί με τρόπο που τα μαλλιά σας να σας κάνουν να μοιάζετε με καρτούν. Κι αν πάλι δε συμβαίνει τίποτε από τα δύο, αν δηλαδή δε σας ικανοποιεί η εικόνα σας ως πραγματικότητα ή ως αστείο, δοκιμάστε να σκάσετε επίτηδες ένα γοητευτικό χαμόγελο και θα δείτε πόσο πιο συμπαθητικοί θα δείχνετε αυτοστιγμεί!
Με συντροφιά ή χωρίς
Αν είστε μαζί με κάποιον (σύζυγο, σύντροφο) επιβάλλεται ένα χαμόγελο γι' αυτό!Δεν είναι αυτονόητο, φίλοι μου ότι όλοι θα βρουν το ταίρι τους. Αν υπάρχει για σας κάποιος/α που θέλει να είναι μαζί σας, δεν μπορεί ...κάτι καλό θα βλέπει σε σας. Δεν είναι σπουδαίο αυτό; :)
Αν πάλι είστε μόνοι σας, σκεφτείτε τις πιθανότητες ...και χαμογελάστε! Άραγε η Μέγκαν Φοξ είναι ελεύθερη; Ή ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Δε βλάπτει να ονειρεύεται κανείς...
Σημαντικά μικροπράγματα
Εδώ το πεδίο είναι απεριόριστο. Κάτι υπάρχει για τον καθένα!
Για κάποιον μπορεί να είναι ο καιρός,για κάποιον άλλον ένα καλό νέο, ένα απρόσμενο μήνυμα, μια μικρή αγορά, μια καλή κουβέντα.
Επιβάλλεται χαμόγελο σε περιπτώσεις όπως οι ακόλουθες:
"Μπράβο, Κική, σου πέτυχε το παστίτσιο σήμερα!"
"Έρχεσαι; Αχ, τι ωραία... μου έλειψε η παρέα σου!"
"Έβγαλαν σε προσφορά τα πέδιλα που ήθελες!"
"Θάλασσα; Έρχομαι!"
"Δε σου είπα: ο Σωτήρης ρωτούσε για σένα!"
"Μπαμπά, δες! Κολυμπάω χωρίς μπρατσάκια!"
...και άλλες πολλές.
Ο κόσμος του θεάματος
Αν δε βρίσκετε τίποτε απ' όλα αυτά ικανό να σας κάνει να χαμογελάσετε, πριν βραδιάσει μπορείτε να καταφύγετε στη βοήθεια της έβδομης τέχνης. Εδώ τα γούστα διαφέρουν πολύ. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ ότι δεν έχετε ξεχωρίσει αστείες σκηνές και ατάκες από ελληνικές και ξένες ταινίες, που την πρώτη φορά που τις είδατε σκάσατε στα γέλια, αλλά ακόμη και τώρα εξακολουθείτε να τις βρίσκετε διασκεδαστικές.
Ενδεικτικά:
Για πολλά χαμόγελα ενδείκνυνται και οι ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν και των αδερφών Μαρξ.
Αν τίποτε από τα παραπάνω δε σας έκανε να χαμογελάσετε, θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια...
Μια φορά ήταν μια κότα. Σηκώνει το ένα πόδι ... σηκώνει και το άλλο ...πάρ'την κάτω! :P
 *οι φωτογραφίες προέρχονται από τη wikipedia



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...