Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

γυαλιά - καρφιά

   Κι έφτασε ο καιρός, για τους διοπτροφόρους και μη, να κυκλοφορήσουν με την πιο cool εκδοχή τους, ως σταρ του Hollywood, με τα γυαλιά ηλίου, που -πώς να το κάνουμε- προσδίδουν ένα μυστήριο και μια γοητεία στο φέρον υποκείμενο. Άλλωστε, ο αρχικός σκοπός της χρήσης των γυαλιών ηλίου φημολογείται ότι ήταν ακριβώς αυτός: τα χρησιμοποιούσαν οι δικαστές στην αρχαία Κίνα για να κρύβουν τις εκφράσεις τους, ώστε να αποπνέουν αμεροληψία. Για τους σταρ του Hollywood πάλι, λέγεται ότι δεν φορούσαν τα σκούρα γυαλιά για ν΄αποφύγουν την αναγνωρισιμότητα, παρά για να κρύψουν τα κοκκινισμένα μάτια τους που οφείλονταν στους δυνατούς προβολείς των γυρισμάτων.
   Για τους υπόλοιπους, τα γυαλιά ηλίου είναι ταυτόχρονα αναγκαιότητα και στιλ, αφού είναι πια γνωστές οι βλαβερές ιδιότητες της υπεριώδους ακτινοβολίας για τα μάτια, αλλά επίσης οι αιώνες που κύλησαν έχουν αναγάγει τα γυαλιά ηλίου σε αξεσουάρ μόδας.
   Όσοι από μας είναι υποχρεωμένοι να φορούν συνέχεια γυαλιά οράσεως, έχουν κάποιες δυνατότητες να τα συνδυάσουν με φακούς αντηλιακής προστασίας. Τι γίνεται όμως με τη ρημάδα την πρεσβυωπία (γενικά μιλώντας); Σου φεύγει όλο το ...cool μόλις παραστεί αναγνωστική ανάγκη. Ούτε να παραστήσεις ότι διαβάζεις στην παραλία μπορείς! Άτιμη κενωνία....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...