Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

η αβάσταχτη ελαφρότητα του καλοκαιριού

Έχετε σκεφτεί πόσα πράγματα είναι -κυριολεκτικά και μεταφορικά- ελαφρύτερα το καλοκαίρι;
Ρούχα: λίγα και τα ανεχόμαστε με δυσκολία τις πολύ ζεστές μέρες. Εθνικό ρούχο για το καλοκαίρι; Σορτσάκι για τις καλλίγραμμες κυρίες και τα παιδιά,βερμούδα για τους κυρίους. Για άλλες ηλικίες και σωματότυπους: από αεράτα φορέματα μέχρι και το φανελάκι του παππού.
Σκεπάσματα: από ανάλαφρα ως καθόλου!Αν δεν ήταν και τα καταραμένα κουνούπια, ακόμη και το σεντόνι θα ήταν αχρείαστο.
Φαγητό: με μια ντοματοσαλάτα, τυρί, καρπούζι, μπορεί κανείς να φάει ελαφρά ...ως το βράδυ που θα καταλήξει να τσακίζει σουβλάκια και μπριζόλες στην ταβέρνα. Ευτυχώς υπάρχει πάντα η επιλογή του φρέσκου ψαριού, που μετράει σαν ...φρούτο!
Ύπνος: και να θες να κοιμηθείς βαριά, είναι δύσκολο. Λίγο οι αυξημένες ώρες φωτός, λίγο η ζέστη, λίγο οι θόρυβοι, τα κουνούπια ...γαρίδα το μάτι!
Πορτοφόλι: ενώ θα περίμενε κανείς να είναι λίγο πιο βαρύ χωρίς τα έξοδα της θέρμανσης, συμβαίνει το αντίθετο. Λίγο οι βενζίνες από τις συχνότερες μετακινήσεις στη θάλασσα, λίγο οι έξοδοι που αυξάνονται, λίγο τα ταξίδια, η ελαφρότητα του πορτοφολιού χτυπάει κόκκινο.
Η ...θεματολογία των δελτίων ειδήσεων: ρεπορτάζ παραλίας (βλέπε κοπέλες με μαγιό), μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα (κι άλλες κοπέλες με μαγιό), διάσημοι στη Μύκονο (κοπέλες με μαγιό που χορεύουν) ...το πιάσατε το νόημα.

Διάθεση: εδώ, φίλοι μου, αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο για σας, κάτι δεν κάνετε καλά.Το καλοκαίρι επιβάλλεται να επιδείξετε ανάλαφρη και παιγνιώδη διάθεση- αρκετά με τη σοβαρότητα του χειμώνα. Το παιδί μέσα σας πρέπει να βγει να παίξει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...