Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

τα κουκλόσπιτα, τα δεντρόσπιτα και τα …παλιόσπιτα

  Δεν μπορεί να σας έχουν διαφύγει οι διαφημίσεις των πλαστικών-πλην όμως πολυτελών- κουκλόσπιτων για τις παιδικές κούκλες… Όλα τα ‘χουν αυτά τα κουκλόσπιτα: έπιπλα, συσκευές, πισίνες, ασανσέρ…Μικροί παράδεισοι για τους κατοίκους τους,την ίδια στιγμή που οι κάτοχοι των συγκεκριμένων παιχνιδιών μπορεί να στριμώχνονται σε κάποιο μικρό διαμέρισμα.
  Ένα άλλο αξιοπρόσεχτο …χολυγουντιανό κατασκεύασμα είναι τα δεντρόσπιτα που φιλοξενούν τα παιχνίδια των μικρών αστέρων του κινηματογράφου. Κατασκευασμένα με ακριβή ξυλεία και αρχιτεκτονικές γνώσεις σίγουρα!
  Όλα τα παραπάνω μου φέρνουν στο νου τα αντίστοιχα δικά μας παιχνίδια , στα …παλιά χρόνια. Τότε που η φαντασία λειτουργούσε περίπου σαν την ανακύκλωση, με κάθε υλικό που ήταν διαθέσιμο.
  Παίζαμε κι εμείς “σπιτάκια”, συνήθως σε κάποια απομονωμένη γωνιά μιας παλιάς αποθήκης. Βλέπετε στα χωριά πάντα υπήρχαν πολλά κτίσματα στις αυλές των σπιτιών –αποθήκες, υπόστεγα κ. ά. Διαλέγαμε λοιπόν τη γωνιά μας και την κάναμε σωστό παλατάκι: πέτρες ή κιβώτια χρησίμευαν για καρέκλες,παλιά ρούχα για στρωσίδια, παλιά κατσαρολικά για οικοσκευές. Οι ιδέες έδιναν κι έπαιρναν και τα αντικείμενα άλλαζαν χρήση ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής.
  Δημιουργικό παιχνίδι, με πρώτη ύλη τη φαντασία...Ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδί!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...