Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

τι υπήρχε εκεί;

   Οι πιο νεαροί από σας ίσως δεν έχουν προλάβει να δουν δραματικές αλλαγές σε μέρη που γνώριζαν. Εμείς οι ...λίγο μεγαλύτεροι όμως,αρκετά συχνά θυμόμαστε διαφορετικές όψεις του φυσικού ή αστικού τοπίου.
   Μερικές φορές ευχόμαστε να είχαμε απαθανατίσει με τη φωτογραφική μας μηχανή κάτι που δεν υπάρχει πια.Ένα ωραίο παλιό κτήριο που κατεδαφίστηκε,  ένα γεφύρι, δρομάκια της γειτονιάς,έναν φυσικό σχηματισμό που άλλαξε από  τη διάβρωση, έναν νερόμυλο, ένα ποτάμι που ξεράθηκε...
   Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια ψηφιακή "κιβωτός" από τέτοιου τύπου φωτογραφίες,όπου μπορεί κανείς να τοποθετήσει την ψηφιοποιημένη εκδοχή ιστορικών φωτογραφιών πάνω στον παγκόσμιο χάρτη Google Maps.
   Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο συγκέντρωσης ιστορικών φωτογραφιών και τοποθέτησής τους στο χάρτη με τρόπο που θα δημιουργήσει ένα ψηφιακό λεύκωμα με τα αποτυπώματα της φύσης και των ανθρώπων σε βάθος χρόνου ως εκεί που ...αρχίσαμε να τραβάμε φωτογραφίες.
   Μπορείτε να δείτε αυτό το ψηφιακό λεύκωμα κάνοντας κλικ στην εικόνα (μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις φωτογραφίες από την Ελλάδα) και ίσως να ...αφήσετε και το δικό σας αποτύπωμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...