Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

στη σκιά των δέντρων

Πολύ πριν τα κλιματιστικά, τους ανεμιστήρες, τις τέντες και τις ομπρέλες, οι άνθρωποι αναζητούσαν τη δροσιά στη σκιά των δέντρων. Αυτό ήταν το φυσικό καταφύγιο από την κάψα του καλοκαιριάτικου ήλιου. Άνθρωποι και ζωντανά ξαπόσταιναν από την κουραστική αγροτική δουλειά κάτω από τα δέντρα που είχαν φυτευτεί γι' αυτό το σκοπό.
Η δροσιά που βρίσκει κανείς στη σκιά ενός δέντρου δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν που προσφέρουν τα τεχνητά μέσα. Είναι πιο ευχάριστη και συχνά προσφέρεται και με συνοδεία μουσικής από φτερωτούς τραγουδιστές.
Όσο πιο πλατύφυλλο το δέντρο, τόσο το καλύτερο. Τα πλατάνια, οι μουριές, οι φλαμουριές και οι λεύκες είναι τα πιο συνηθισμένα δέντρα που φυτεύονται για τη σκιά τους. Ας μην ξεχνάμε όμως και τα πεύκα, που με τις πυκνές βελόνες τους δημιουργούν μια πολύ ικανοποιητική σκιά.
"Μην αποκοιμηθείτε στη σκιά της καρυδιάς", μας συμβούλευαν οι παλιοί και μας εξηγούσαν ότι ο ύπνος στη σκιά της καρυδιάς είναι βαρύς και όποιος έκανε το λάθος να αποκοιμηθεί εκεί ξυπνούσε μπερδεμένος ,σαν να τον είχαν μαγέψει τα στοιχειά του δέντρου. Εμείς, σαν παιδιά, κοροϊδεύαμε αυτές τις λαϊκές δοξασίες, αλλά δε θυμάμαι ποτέ να βάλαμε το κεφάλι κάτω από τον ίσκιο της καρυδιάς για έναν καλοκαιρινό υπνάκο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...