Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

το ώριμο καλοκαίρι...

Όταν πια περάσει και ο Δεκαπενταύγουστος, τότε συνηθίζω να σκέφτομαι πως το καλοκαίρι έχει ωριμάσει…
Έχουμε χαρεί τον ήλιο και τη ζέστη.
Έχουμε απολαύσει τη θάλασσα.
Έχουμε γευτεί τα καλοκαιρινά φρούτα.
Έχουμε κάνει τις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις μας.
Έχουμε βρεθεί με την οικογένεια και τους φίλους μας.
Έχουμε αφιερώσει κάποιο χρόνο σ’αυτά που μας ευχαριστούν.
Και τώρα,τι;Μετράμε αντίστροφα;
Όπως σας είπα και πριν, αυτό το διάστημα το σκέφτομαι σαν  το ώριμο καλοκαίρι.Όπως ένα ώριμο φρούτο. Μπορεί να λαχταράμε να γευτούμε το αγαπημένο μας φρούτο όταν είναι άγουρο ακόμη, όμως ξέρουμε καλά ότι μόνο στην πλήρη ωριμότητά του θα γευτούμε όλη τη νοστιμιά του.
Έτσι και τώρα: θα γευτούμε όλα όσα το καλοκαίρι έχει να μας προσφέρει, όχι για να χορτάσουμε τη δίψα μας αλλά για  να χαροποιήσουμε τον ουρανίσκο μας.
Στο ώριμο καλοκαίρι κάθε στιγμή μετράει διπλά…4 σχόλια:

 1. Ωραίο κείμενο! Για μένα, εκτός απ' όλα αυτά, ο Αύγουστος έβγαζε και βγάζει μια μελαγχολία. Ως μικρός μαθητής γιατί σε λίγο θα άνοιγαν τα σχολεία και τώρα, ως "ζωηρός μαθητής" και μεγάλος, για όλα αυτά που δεν πρόλαβα να κάνω όλο το καλοκαίρι. Ας είναι. Και έτσι είναι πολύ ωραίος γιατί "στο ώριμο καλοκαίρι κάθε στιγμή μετράει διπλά..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στα μέρη μου οι παλιοί λέγανε "Να μην τελειώνεις ποτέ όλα όσα έχεις να κάνεις, είναι γρουσουζιά. Να αφήνεις κάτι και για την επόμενη μέρα,βδομάδα,μήνα..." Νομίζω ότι με τον τρόπο τους ήθελαν να πουν ότι οι στόχοι δεν τελειώνουν ποτέ και κινητοποιούν τον άνθρωπο.
   Όσο για τη μελαγχολία που έρχεται με το τέλος των διακοπών,προσπάθησα να σας προλάβω με την ανάρτηση ή τουλάχιστον να σας δώσω και μια άλλη οπτική!:)

   Διαγραφή

Ό,τι πεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ...
όταν δε θα το περιμένεις...
Χιουμοράκι...