Δεν είμαστε πια στην τάξη. Αφήσαμε τα μολύβια. Ευκαιρία να χορέψουν τα ποντίκια!:D

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

χωρίς πρόγραμμα

 
"Τι θέλετε να κάνουμε σήμερα;"
   Αυτή η φράση είναι μια εναλλακτική πρόταση για να ξεκινήσει η μέρα μας,αντικαθιστώντας το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα και τη φρενίτιδα που ταλαιπωρεί τις οικογένειες όλο το χειμώνα, που η ζωή μας κινείται με βάση αυστηρά καθορισμένο πρόγραμμα.
   Ξυπνήστε χαλαρά, ο καθένας με το ρυθμό του. Μείνετε με τις πυτζάμες όσο θέλετε. Πάρτε πρωινό ή καφέ, βάλτε μουσική (όχι ειδήσεις πρωί-πρωί) και συζητήστε. Τι προσδοκίες έχει καθένας σας για τη μέρα; Όλα μπορούν να συζητηθούν και να συμφωνηθούν.
   Έχουμε ξεχάσει πώς να είμαστε οικογένειες. Νομίζουμε ότι η οικογένεια είναι ένας χώρος υποχρεώσεων και αυστηρά προγραμματισμένων δραστηριοτήτων. Σ' ένα μεγάλο βαθμό ισχύουν τα παραπάνω, όμως η ουσία της οικογένειας βρίσκεται στο "μαζί". Να περνάμε χρόνο μαζί, να μιλάμε, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τις στιγμές.
   Χαρίστε λοιπόν στον εαυτό σας και στους δικούς σας μερικές τέτοιες μέρες στη διάρκεια των διακοπών. Δε χάλασε ο κόσμος αν το προγραμματισμένο μπάνιο μιας μέρας αντικατασταθεί με ένα φιλικό ματσάκι μπάσκετ ή με μπουγέλο στην αυλή. Ή αν αντί για την ετοιμασία ενός πολύπλοκου γεύματος αποφασίσουν να βάλουν όλοι ένα χεράκι στην κουζίνα, κάνοντας διαγωνισμό σαλάτας. Ακόμη και τα γενέθλια του κατοικίδιου μπορούν να κάνουν τη μέρα αξέχαστη. Ή το κουτί με τις παλιές φωτογραφίες που θα βγουν και θα μας θυμίσουν πώς ήμασταν πριν από μερικά χρόνια, πόσο χαρούμενοι ήταν οι γονείς όταν γεννηθήκαμε, πόσο ωραία είχαμε περάσει σ' εκείνο το ταξίδι...
   Χρειάζεται να έρθει το καλοκαίρι, για να εκτιμήσει κανείς αλλά και να απολαύσει μια μέρα έτσι ...χωρίς πρόγραμμα.


Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

σκυλίσια ζωή ...

...και το καλοκαίρι!


πηγή:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AI6PI55hg44



Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ζέστη λέμε!

Τι είπε η ξαπλώστρα στη βρεγμένη πετσέτα;
Σε βρίσκω πολύ δροσερή σήμερα!

Τι είπε το αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 στο αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15;
Θα συναντηθούμε στον λαιμό!

Πώς μπορεί κανείς να μαυρίσει χωρίς να καεί;
Περιμένει πρώτα να κρυώσει η πίσσα πριν την απλώσει.

Πώς γνωρίζεις το φρέσκο ψάρι;
Μπαίνεις στη θάλασσα και του λες:"Χαίρω πολύ, Μάκης!"

Ποιο είναι το πιο θερμό θηλυκό στην παραλία;
Η άμμος!

Ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος που φτιάχνει παγάκια;
-νερό3



Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

τα σκιάχτρα ψιθυρίζουν...

 
Θερινοί φύλακες της μικρής σοδειάς,φύτρωναν στα μποστάνια μόλις τα καρπουζάκια άρχιζαν να φουσκώνουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ανάμεσα από τα φύλλα. Ή παράστεκαν σε οπωροφόρα δέντρα και αμπέλια,τον καιρό της καρποφορίας τους.
  Ένα σκιάχτρο, δεν είναι κάτι απλό. Είναι ένα κατασκεύασμα με αποστολή. Κρύβει γνώση και φροντίδα, γίνεται στοιχείο του τοπίου και αξιολογείται ως προς τη λειτουργικότητά του.
  Το σκιάχτρο πρέπει να σκιάζει. Να τρομάζει τα πετούμενα που λυμαίνονται τα ώριμα φρούτα. Και για να το πετύχει αυτό πρέπει να ' ναι ογκώδες.Και πρέπει να μοιάζει με άνθρωπο, γιατί αυτός είναι το πιο φοβερό ...σκιάχτρο για τα πουλιά.
  Ο κατασκευαστής του σκιάχτρου αξιοποιούσε παλιά ρούχα, για να του δώσει μορφή. Όσο πιο ευμεγέθη, τόσο το καλύτερο. Γι' αυτό τα σκιάχτρα σπάνια ήταν γένους θηλυκού-το μέγεθος υπερτερούσε ως ζητούμενο απέναντι στην κομψότητα. Τα ρούχα παραγεμίζονταν με άχυρο και σταθεροποιούνταν πάνω σε ξύλινους σταυρούς για να επιτευχθεί η στάση της έκτασης, ως πιο απειλητική .Η εμφάνιση ολοκληρωνόταν με παλιά καπέλα και για να προσιδιάζει στην ανθρώπινη μορφή και για να συγκρατείται το αχυρένιο "κεφάλι".  Ο αγρότης, τοποθετούσε το σκιάχτρο στο χωράφι και το άφηνε να κάνει τη δουλειά του.
  Στο στρατόπεδο των αντιπάλων (πουλιών), επικρατούσε μια παροδική αναταραχή. Κοίταζαν, αλλά δεν κοντοζύγωναν για καμιά βδομάδα. Ήταν η βδομάδα που ασκούνταν στην παρατήρηση. Γιατί ξέρανε τι να περιμένουν από έναν άνθρωπο στο χωράφι, αλλά έπρεπε να επεξεργαστούν τα χαρακτηριστικά της παρουσίας του σκιάχτρου, να τα συγκρίνουν με ...τη βάση δεδομένων τους για την ανθρώπινη συμπεριφορά και να βγάλουν ετυμηγορία.
  Νομίζω ότι σχεδόν ποτέ δε σιγουρεύονταν τα πουλιά για την έλλειψη απειλής από το σκιάχτρο. Έλα όμως που οι μυρωδιές των ώριμων φρούτων και η πείνα  ήταν πιο ισχυρά! Τα πιο τολμηρά πρώτα και τα υπόλοιπα στη συνέχεια άρχιζαν την επιδρομή. Και σύντομα το σκιάχτρο έχανε κάθε αιτία ύπαρξης. Γιατί πιο φοβερή κι από το σκιάχτρο είναι πάντοτε η πείνα...




Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ψαρεύοντας ...εκπλήξεις!





σε μαγικά νησιά...



πηγή:http://www.youtube.com/watch?v=y9ii_TMiFas



ναυαγός...

Έχετε διαβάσει ιστορίες ναυαγών ή έχετε δει στον κινηματογράφο.
Βάλατε τον εαυτό σας στη θέση τους, έστω και για λίγο;
Κάντε το τώρα και αναμετρηθείτε με τις συνθήκες.

Η ιστορία
Ταξιδεύατε με τον αγαπημένο/η σας ...το πλοίο βούλιαξε ...εσείς σωθήκατε σ' ένα τροπικό νησί ...
Ένα βαλιτσάκι φτάνει πλέοντας.Οι ελπίδες σας αναπτερώνονται, αφού περιμένετε να έχει ...τι; (καλά καταλάβατε, πρόκειται για κουίζ)

Οι επιλογές:
  1. Μαχαίρι, τσεκούρι,καρφιά ή βίδες.
  2. Κινητό παγκόσμιας εμβέλειας με φορτισμένη μπαταρία.
  3. Χαρτί υγείας, πετσέτες,σαμπουάν, αντισηπτικό.
  4. Κονσέρβες, ανοιχτήρι,νερό.
  5. Σπίρτα, πυξίδα,σουγιά.
  6. Χαρτί, μολύβι, ρούμι.
Κάνατε την επιλογή σας.Ας δούμε τι δείχνει για σας και πώς θα εξελισσόταν κάθε σενάριο:
1.Πρακτικό πνεύμα, αναλαμβάνετε αμέσως δράση. Αρχίζετε φτιάχνοντας κατάλυμα για τη νύχτα, συνεχίζετε με κοντάρι ψαρέματος και αργότερα με κατασκευή σχεδίας. Με άλλα λόγια τείνετε να κάνετε επιλογές που σας δίνουν πολλές διαφορετικές διεξόδους. Είστε δυναμικός και πιάνουν τα χέρια σας. Ο Homo ergaster θα ήταν περήφανος για σας. Και ο Μπομπ ο μάστορας!

2.Έχετε προϋπηρεσία ως ...αφέντης σε τζίνι, δεν εξηγείται αλλιώς!Ξέρετε ακριβώς τι θέλετε και δεν είστε διατεθειμένος να παρεκκλίνετε καθόλου από το στόχο σας.Κατά πάσα πιθανότητα ασκείτε έργο σε θέση ευθύνης. Δεν σας αρέσει τίποτε που να σας βγάζει από το πρόγραμμά σας και η επαφή σας με τη φύση είναι μάλλον περιορισμένη.Α ...σε περίπτωση που το κινητό έχει και κάμερα, πάρτε τουλάχιστον μια φωτογραφία του νησιού πριν φύγετε, για να τη βάλετε σαν φόντο στην οθόνη του υπολογιστή σας ...έτσι για ενθύμιο!

3.Διαθέτετε κάποιες πρακτικές ικανότητες, αλλά δεν σχεδιάζετε μακροπρόθεσμα. Απλώς διαχειρίζεστε την καθημερινότητά σας. Είστε παιδί του πολιτισμού και έχετε την τάση να ελέγχετε το περιβάλλον σας.Η υγιεινή και η ασφάλεια είναι σημαντικές για σας.Δεν αισθάνεστε άνετα στη φύση, έχετε διάφορες φοβίες και θα δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε σ' αυτό το περιβάλλον, όπου, όπως φαίνεται ... πρόκειται να μείνετε για πάντα!

4.Τροφοσυλλέκτης!Ασφαλώς οι βασικές ανάγκες πρέπει να ικανοποιηθούν. Όμως, δεν θα ήταν ειρωνικό, αν σε ένα τροπικό νησί παθαίνατε ...σκορβούτο;
Πανικοβάλλεστε και αγχώνεστε εύκολα. Αυτό σας οδηγεί σε τυχαίες και αδόκιμες επιλογές, αφού λειτουργείτε περισσότερο με το ένστικτο της επιβίωσης. Αυτό βέβαια μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο σε ένα τέτοιο περιβάλλον μόλις καταφέρετε να συνειδητοποιήσετε  ότι πρέπει να διαχειριστείτε την κατάσταση με όρους μακροπρόθεσμης διαβίωσης.

5. Χαίρε Μαγκάιβερ!(οι νεότεροι, που δεν ξέρουν τι εννοώ, ας το googlάρουν!) Είστε περιπετειώδης ...κατά φαντασία!Άντε και ανάψατε φωτιά... Με το σουγιά θα κόψετε ξύλα;Ή θα χρησιμοποιήσετε την πυξίδα για να σας δείξει πού θα βρείτε καμιά σπηλιά για το βράδυ;Το παρήγορο για σας είναι ότι δεν είστε ηττοπαθής. Μόλις καταλάβετε ότι μπλέξατε, θα ενεργοποιήσετε το μυαλό σας για να προσανατολιστεί σε πιο χρήσιμες λύσεις.Έχετε πιθανότητες επιβίωσης.

6. Συγγραφέας;Ποιητής;Ζωγράφος; Έχετε μια καλλιτεχνική φύση, που περίμενε πάντα μια αφορμή για να εκδηλωθεί. Μπορεί και να μεγαλουργήσετε με όλη αυτή την αυτοσυγκέντρωση που προσφέρει η ερημιά ...ή κάτω από την επίδραση του μπουκαλιού με το ρούμι. Και όταν κάποτε βρουν το έργο σας μετά από πολλά χρόνια, θα καταξιωθείτε παγκοσμίως. Στο μεταξύ, αν δε σας βγαίνει η έμπνευση, γράψτε ένα μηνυματάκι και στείλτε το με το μπουκάλι. Δεν είναι κρίμα να στερηθεί η ανθρωπότητα ένα τέτοιο ταλέντο;



Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Going Green - ταινία μικρού μήκους

Μήπως μέσα στην καθημερινότητα της πόλης έχει αλλάξει η σημασία των πραγμάτων;Μήπως το πράσινο είναι μόνο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία;
Δείτε ένα όμορφο video animation του Thiago S. Aranha, για να θυμηθείτε τι άλλο μπορεί να σημαίνει:
πηγή:http://www.youtube.com/watch?v=hbB--trf0mI


Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ανέκδοτα ...για τις πολύ ζεστές μέρες!

Πώς καταλαβαίνεις ότι έχεις πιει πολύ το καλοκαίρι;
Τα κουνούπια που σε τσιμπούν απομακρύνονται παρα-πετώντας!
Πώς καταλαβαίνεις ότι έχεις πιει πααααααάρα πολύ το καλοκαίρι;
Τα κουνούπια που σε τσιμπούν απομακρύνονται τραγουδώντας:alcohol is free!
Ποιο είναι το όνειρο της πιο φιλόδοξης αράχνης στον κόσμο;
Να φτιάξει τον Παγκόσμιο Ιστό.
Τι είπε η μύγα-βρικόλακας στο παιδί της;
Μακριά από το τζατζίκι!
Γιατί λέμε ότι σκάει ο τζίτζικας, όταν κάνει πολλή ζέστη;
Μπας και φιλοτιμηθεί και σκάσει επιτέλους!Δε μας φτάνει η ζέστη;
Μια μύγα και ένα κουνούπι συζητούν:
μύγα: Σήμερα είχε καρπούζι.
κουνούπι: Όχι πάλι, ρε φίλε, το ζάχαρό μου έχει πιάσει ταβάνι!





Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

έχεις να λαβαίνεις!


Θέρους γαλαντομία
Σου 'χω κρατήσει πολλά ακόμη πεσκέσια:
μια ακρογιαλιά, απ' όλους κρυφή, μόνο για σένα που θα την ανακαλύψεις
ένα κοχύλι, τόσο σπάνιο, που θα το ζήλευε κι ο Σολομώντας
ένα βότσαλο, που χρόνια το λειαίνω για σένα, μέχρι να δείχνει στα μάτια σου πετράδι
μια φεγγαράδα πλανεύτρα, για μια νύχτα μυστηριακή
αρώματα από γιασεμί και νυχτολούλουδο, να σε μεθύσω
ήλιο τρεχούμενο, για να σε λούσει απ' την κορφή ως τα νύχια.
Μα το στερνό και το καλύτερο:
μια υπόσχεση και μια ελπίδα, πως όλα τα αντέχεις κι όλα τα μπορείς
πως κατοικείς σ' ένα νερένιο κάστρο
και μ' ένα μόνο του χεριού σου γνέψιμο
αρχίζουνε χοροί και πανηγύρια
γοργόνες βγαίνουν στη στεριά και γλαροπούλια κρώζουν
και τα δελφίνια ανέμελα χορεύουνε για σένα.
Άντε λοιπόν, δώσε σινιάλο!



Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

σ'έχω δει στο πλοίο...

Σ' έχω δει στο πλοίο...
...να φτάνεις αργοπορημένος και καταϊδρωμένος επειδή υπολόγισες μόνο μια ώρα για την κίνηση. Αφού ξέρεις καλύτερα...
...να κορνάρεις ενοχλημένος που η σειρά δεν προχωράει. Χαλάρωσε, δεν πρόκειται να βοηθήσει το κορνάρισμα!
...να ψάχνεις με τρόμο τα εισιτήρια που μόλις πριν λίγο κρατούσες στο χέρι σου. Μάλλον μπροστά σου είναι, δεν μπορεί να πέταξαν...
...να παραγγέλνεις καφέ μόλις μπεις και μετά να παραπονιέσαι ότι τον πλήρωσες ...καραβίσιο.Κάθε χρόνο!
...να αφήνεις τα παιδιά σου να απομακρύνονται επειδή δεν θέλεις να διακόψεις τη συζήτησή σου.Καμιά συζήτηση δεν είναι τόσο σπουδαία όσο η ασφάλειά τους!
...να εκνευρίζεσαι με τις φωνές ή τα κλάματα των ξένων παιδιών.Δείξε κατανόηση...
...να ταΐζεις τους γλάρους κρακεράκια για να διασκεδάσεις. Μην το κάνεις, είναι θλιβερό να διαφθείρεις την άγρια ζωή.
...να πετάς γόπες στη θάλασσα. Δεν είναι ο σκουπιδότοπός σου, ξέρεις!
...να γκρινιάζεις για τα πάντα:την καθυστέρηση, τον συνωστισμό, τις ενοχλήσεις από άλλους επιβάτες...

Αντί γι' αυτά θα μπορούσες ...
...να χαρείς την εμπειρία.
...να καταλάβεις ότι ο χρόνος του ταξιδιού ήδη μετράει αντίστροφα και είναι κρίμα να τον χαραμίζεις.
...να προσπερνάς τις μικρές αναποδιές και να μην τις αφήνεις να σου χαλάσουν τη διάθεση.
...να δείξεις στα παιδιά σου την ευγένεια και τον πολιτισμό με πράξεις.
...να θυμηθείς για τι μιλάει ο Καβάφης:





Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

μικρό ελληνο-καλοκαιρινό λεξικό

Ομιλείτε ...καλοκαιρινά ελληνικά;
Μια προσφορά των "ποντικιών" στους αναγνώστες μας από το εξωτερικό!
βουτιά:
κάτι για να ξεδιψάσω:
να φάμε κανένα ψαράκι:
πάω για μπάνιο:
κολύμπι:
 Καταλάβατε τώρα; Άντε να σας δω...



Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

το ψάρι ...το επιούσιον!

Αν έπρεπε να τραφείτε ψαρεύοντας, να πώς θα το καταφέρνατε:
.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uBuPiC3ArL8



Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

καλοκαιρινή ...αριθμολογία!

Αυτό το καλοκαίρι λέω να παίξω λίγο με τους αριθμούς:
 Ένα μόνο στόχο θα έχω: να περάσω καλά!
Δύο φορές τη βδομάδα σκέφτομαι να παριστάνω ότι κάνω γυμναστική.Χαλαρά...
Τρεις καφέδες τη μέρα...δεν το διαπραγματεύομαι!Όχι για να ξυπνήσω (όπως το χειμώνα) αλλά για να ενισχύσω την οικονομία της Βραζιλίας!
Τέσσερα άτομα είναι η ιδανική παρέα για παραλία.Κατά τη γνώμη μου!
Πέντε το απόγευμα:επιτέλους θα μπορώ να ξυπνάω τους γείτονες ...και με τον νόμο!
Έξι το πρωί,θα συνειδητοποιώ καθημερινά ότι είμαι σε διακοπές (γιούπι-μην ξεχνιόμαστε!) και θα γυρίζω πλευρό.
Εφτά τραγούδια θα σου πω, για να διαλέξεις το σκοπό... (ε, ας κάνω κι εγώ λίγο clopy-paste!)
Οχτώ ...πλοκάμια σκέφτομαι!Στα κάρβουνα κατά προτίμηση.

 
Εννιά το βραδάκι-ώρα για παρεάκι!
Δέκα εβδομάδες μένουν όλες κι όλες -ώρα να βάλω το πρόγραμμα σε εφαρμογή!



Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

βασανισμένο κουνούπι!

Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να είσαι κουνούπι;

πηγή:http://www.youtube.com/watch?v=W7uyKOO9NGc



οι θαλασσινές Κυριακές

   Ήταν τότε, που οι μανάδες μας είχαν μαγευτεί από τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, που είχαν σκάσει μύτη ως δείγμα εξέλιξης του ελληνικού νοικοκυριού. Μερικές δεκαετίες πριν.
  Παιδιά του δημοτικού εμείς, αφού χορταίναμε το παιχνίδι στα σοκάκια, ζητούσαμε επιτακτικά θαλασσινό μπανάκι. Βλέπετε, δεν είχαμε την τύχη να μένουμε σε παραθαλάσσιο μέρος.
  Οι Κυριακές έδιναν την ευκαιρία που ψάχναμε. Και αφού δεν μπορούσαμε να έχουμε συχνά τη θάλασσα στη διάθεσή μας, οι εξορμήσεις μας είχαν το χαρακτήρα ημερήσιας εκδρομής.Και φυσικά, η προετοιμασία του φαγητού για όλη την ημέρα ήταν απαραίτητη, καθώς δεν ήταν εποχές ευημερίας.Τότε, τα ταπεράκια γέμιζαν του κόσμου τα φαγητά: κεφτεδάκια με πατάτες, σαλάτες, ντολμαδάκια,πίτες,τυριά και φρούτα... "Το μπάνιο ανοίγει την όρεξη" έλεγαν οι μανάδες μας και φαίνεται πως είχαν δίκιο.
  Οι κοντινές παραλίες γέμιζαν ασφυκτικά, αφού οι περισσότερες οικογένειες ακολουθούσαν το ίδιο σύστημα. Τα αυτοκίνητα πάρκαραν σε κοντινά χωράφια, κάτω από τη σκιά των δέντρων,για να εξασφαλιστεί ο χώρος για το μεσημεριανό και για την ξεκούραση.
  Η πρώτη βουτιά ήταν ανυπόμονη και ακολουθούσε παιχνίδι με όλα τα μέλη της οικογένειας για ώρες.Κι όταν χορταίναμε κάπως τη θάλασσα, μας άνοιγε η όρεξη για το περιεχόμενο των τάπερ, που μας είχε σπάσει τη μύτη από το πρωί που ετοιμαζόταν.
  Για κανέναν άλλον λόγο δε θα συγχωρούσαμε τον μεσημεριανό υπαίθριο ύπνο των γονέων, παρά μόνο επειδή ξέραμε πως έπρεπε να περάσουν τρεις ώρες πριν μπορέσουμε πάλι να βουτήξουμε-για λόγους ασφάλειας.Στο μεταξύ σκοτώναμε την ώρα μας διαφωνώντας για το ποιος είχε μαζέψει το πιο ωραίο κοχύλι ή έκανε το καλύτερο μακροβούτι.
  Το απόγευμα περιλάμβανε επανάληψη όλων των παραπάνω και απρόθυμα πια φεύγαμε όταν η ώρα είχε περάσει. Δε χρειάζεται να σας πω ότι κανένα αντηλιακό δε μας γλίτωνε από τη ροδοψημένη όψη της ...φραντζόλας-πολλές οι ώρες στον ήλιο βλέπετε! Οι θαλασσινές μας Κυριακές πάντα τελείωναν με επαλείψεις γιαουρτιού στο δέρμα, που ανακούφιζαν έστω και προσωρινά τα σουβενίρ της μέρας...



Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

σχέδια στην άμμο

Είστε μόνος/η σε μια ερημική αμμώδη παραλία.
Έχετε κολυμπήσει ήδη και χαλαρώνετε στην αμμουδιά.
Τότε, το μυαλό σας αρχίζει να αντιλαμβάνεται την υγρή άμμο σαν έναν άγραφο καμβά.Αρχίζετε να ...ορνιθοσκαλίζετε.Τι ακριβώς;
Διαλέξτε μια από τις πιθανές περιπτώσεις και μάθετε τι μπορεί να δείχνει αυτό για σας (πάλι δωρεάν ψυχανάλυση-τυχερούληδες!).
  1. Το όνομά σας. Τι πιο απλό;
  2. Ζωγραφίζετε μια καρδιά με βέλος και γράφετε LOVE στη μέση.
  3. Ζωγραφίζετε μια καρδιά και γράφετε μέσα αρχικά-τα δικά σας και του αγαπημένου σας.
  4. Σχεδιάζετε αφηρημένα σύμβολα, που δεν έχετε δει ποτέ στη ζωή σας.
  5. Γράφετε με τεράστια γράμματα HELP και σπεύδετε να εξαφανιστείτε!
  6. Άλλο ...
Η ώρα της κρίσης
  1. Μη φοβάστε, δε θα σας χαρακτηρίσω ως εγωκεντρικούς (αρκεί που το σκεφτήκατε εσείς). Είναι πολύ φυσιολογικό να γράψετε το όνομά σας , καθώς είναι η λέξη που ακούτε πιο συχνά προφορικά και βλέπετε ή χρησιμοποιείτε γραπτά. Είναι αυτό που σας συνδέει με τον κόσμο. Ησυχάστε, είστε φυσιολογικοί, αν και κάπως κοινότοποι.
  2. Αν είστε κάτω των 14, Ok! Αν όχι, είστε μάλλον ανασφαλείς για τις καλλιτεχνικές σας επιδόσεις .Κατά μια άλλη ερμηνεία, έχετε πάθει overdose από ρομαντικές κομεντί με έφηβους πρωταγωνιστές. Σταματήστε αμέσως!
  3. Είστε ρομαντικοί τελικά, έτσι;Άντε λοιπόν, προχωρήστε και στο επόμενο στάδιο: δείξτε το ρομαντισμό σας στον ενδιαφερόμενο. Φωτογραφίστε την καρδούλα και στείλτε την με το κινητό ή με άλλο μέσο της τεχνολογίας στον καλό ή την καλή σας. Εκτός κι αν είναι απλά ευσεβής πόθος αυτή η σχέση, αλλά και πάλι σκεφτείτε το!
  4. Είναι φως-φανάρι:είστε απόγονος εξωγήινων που έχει ξεχάσει την καταγωγή του.Το ασυνείδητο όμως θυμάται και ποτέ δεν κοιμάται! Βέβαια, θα βοηθούσε αν θυμόσασταν και τι σημαίνουν αυτά τα σύμβολα.Μην προκαλέσετε άθελά σας κανένα διαγαλαξιακό διπλωματικό επεισόδιο!
  5. Διεστραμμένο χιούμορ!Ή μεγάλο υπαρξιακό κενό-χρειάζεστε βοήθεια για να το γεμίσετε. Χρειάζεστε βοήθεια γενικώς!Άρα, καλά κάνατε εξαρχής και τη ζητήσατε. Τραγική ειρωνεία!Τι θα έλεγε άραγε ο Άντλερ;
  6. Πρέπει να μου πείτε τι, για εξατομικευμένη ανάλυση στα σχόλια...
Πάντως, ότι και να διαλέξατε, μην ανησυχείτε! Σύντομα θα το παρασύρει το κυματάκι και μπορείτε να αρχίσετε απ' την αρχή ...τώρα που ξέρετε και τις ερμηνείες!



καλοκαιρινές νότες του 1970

...με ολίγη χαλαρή φιλοσοφία!

.
Τίτλος τραγουδιού:In the summertime
Εκτέλεση:Mungo Jerry
πηγή βίντεο:http://www.youtube.com/watch?v=wvUQcnfwUUM



Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

οι ατάκες της αποφοίτησης

Όποιος δάσκαλος έχει ...απολύσει μαθητές της Έκτης τάξης, σίγουρα τις έχει ακούσει:
 Οι τρυφερές:
Κυρία/κύριε, σας αγαπάμε πολύ!
Θα μας λείψετε!
 Οι δραματικές:
Κυρία, πώς θα σας χάσουμε, που σας είχαμε συνηθίσει κάθε μέρα;
Αχ, κυρία, τι θα κάνουμε χωρίς εσάς;
Οι διπλωματικές:
Κυρία, εσείς δεν μπορείτε να διδάξετε στο Γυμνάσιο;
Να μείνουμε ακόμη μια χρονιά στο δημοτικό;
Οι υποσχέσεις:
Κυρία, θα ερχόμαστε να σας βλέπουμε συνέχεια.
Δε θα σας ξεχάσουμε ποτέ!
Οι αυτάρεσκες:
Κυρία, η επόμενη τάξη που θα πάρετε, λέτε να είναι τόσο καλή όσο εμείς;
Οι πανηγυρικές:
Απολύομαι!
Επιτέλους, Γυμνάσιο!
Οι απροσδιόριστες:
Κυρία, (κλάμα) εμείς που ...(κλάμα) και τώρα ....(κλάμα)...
Οι ...δικές μας
Κυρία, είναι υποχρεωτικό να κλάψουμε;
Κυρία, δεν με απολύετε. Παραιτούμαι!



Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

μάστερ στη χαλάρωση!

Ιδού ο ...επετειακός σκύλος των διακοπών!
Πολύ χαλαρό στιλάκι!
Μήπως είναι ιδέα μου ή οι ...φετινοί σκύλοι είναι πιο βαριεστημένοι απο τους περσινούς;


Το είδα στο piperies.gr


Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

τζιτζίκι ή μυρμήγκι;

 
Ποιος είναι ο ...καλοκαιρινός σας εαυτός;
Μαζεύετε ακούραστα για να 'χετε το χειμώνα;Ή μήπως του δίνετε και καταλαβαίνει;
Τα χορευταράδικα ποντίκια θα σας βοηθήσουν να το ανακαλύψετε με ένα εντελώς ...έγκυρο κουίζ!
Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τις απαντήσεις σας:

1. Το σπίτι βρίσκεται σε ένα χάος μόλις αρχίζουν οι διακοπές σας: ούτε χαλιά σηκώσατε, ούτε τα χειμωνιάτικα ταχτοποιήσατε, η βιβλιοθήκη σας θέλει οργάνωση,τα ντουλάπια το ίδιο. Τι κάνετε;
α) Την πρώτη κιόλας μέρα των διακοπών αρχίζετε τη φασίνα. Τέρμα οι δικαιολογίες!
β)Ξυπνάτε κατά το μεσημέρι και τηλεφωνείτε σε όποιον φίλο σας βρείτε διαθέσιμο για τρίωρο τουλάχιστον καφέ ή παιχνίδι(αν είστε παιδιά). Κι αύριο μέρα είναι...

2.Καταστρώνετε το οικογενειακό πλάνο διακοπών. Το πιο πιθανό είναι να κάνετε τα εξής:
α)Κάνετε λεπτομερή έρευνα για προορισμούς, τιμές ξενοδοχείων, υπολογίζετε το κόστος διατροφής,τηλεφωνείτε στο λιμεναρχείο για να δείτε αν ...επίκειται κάποια απεργία των λιμενικών, ελέγχετε το μετεωρολογικό δελτίο ...
β)Τηλεφωνείτε στον μπατζανάκη που πήγε πέρυσι κάπου, τον ρωτάτε αν ήταν ωραία, φορτώνετε το αντίσκηνο, τα παιδιά, τα σκυλιά, τα φουσκωτά και ξεκινάτε. Είστε βέβαιοι ότι κάποιο κατάλυμα θα βρεθεί με τόση ύφεση στον τουρισμό. Κι αν όχι στο ίδιο μέρος, κάπου κοντά σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων. Στην τελική, μένετε και στο αντίσκηνο...

3) Φτιάχνετε βαλίτσα διακοπών.Πώς;
α)Κάνετε λίστα των ρούχων, αξεσουάρ, φαρμάκων και άλλων αντικειμένων που θα χρειαστείτε. Συμπεριλαμβάνετε μπουφάν, ομπρέλα, ένα καλό συνολάκι με τα ασορτί ψηλοτάκουνα,δεύτερο ζευγάρι σαγιονάρες. Σιδερώνετε επιμελώς τα ρούχα και τα βάζετε στη βαλίτσα με τη σειρά που θα τα χρησιμοποιήσετε.
β) Ρίχνετε ατάκτως στη βαλίτσα 3 μαγιό, 2 σορτσάκια, 5 μπλουζάκια και ...έτοιμοι!

4)Την ...ευλογημένη μέρα της πληρωμής...
α)Ταχτοποιείτε τους εκκρεμείς λογαριασμούς σας και μετά υπολογίζετε πόσα έχετε σκοπό να ξοδέψετε. Αποταμιεύετε ένα ικανό ποσό για να έχετε περίσσευμα για τους λογαριασμούς θέρμανσης του χειμώνα. Αν δεν το κάνετε τώρα, πότε;
β)Κάνετε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό σας:μια άχρηστη μικροπολυτέλεια, εισιτήρια για μια συναυλία,κερνάτε κάποιον φίλο... Μια ζωή την έχουμε!

5)Έφτασαν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις!Τώρα είναι η στιγμή για ...
α) Να αγοράσετε ένα κλασσικό χειμερινό σακάκι, τις δερμάτινες μπότες γνωστής εταιρείας με έκπτωση 20%, δώρο για το μωρό της φίλης σας που θα γεννήσει σε τρεις μήνες.
β) ...τίποτε! Είχατε σκοπό να εκμεταλλευτείτε αυτές τις εκπτώσεις, αλλά ...λίγο τα κοκτέιλ στα μπαράκια τις καθημερινές,λίγο τα παρορμητικά διήμερα στα οποία σας παρέσυραν οι φίλοι σας ...

6) Σας τηλεφωνούν οι φίλοι σας από ένα καταπληκτικό ταβερνάκι που ανακάλυψαν και σας καλούν να πάτε.
α)Να το κανονίσουμε για κάποια άλλη φορά, τους λέτε. Άλλωστε πέρασε και η ώρα.
β)Μόλις φάγατε, αλλά χατίρι δε χαλάτε! Άλλωστε τα ξαφνικά είναι και τα πιο ωραία!

Και τώρα, η στιγμή της αλήθειας.
Συγκεντρώσατε περισσότερα α:
Μήπως όταν ήσασταν παιδιά είχατε μια έφεση στην αποστήθιση παροιμιών; Μήπως η αγαπημένη σας παροιμία ήταν "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν";Προσοχή! Μυρμηγκοφέρνετε επικίνδυνα!
Εντάξει, είστε προνοητικοί και οργανωμένοι, αλλά υπάρχουν κι άλλες λέξεις να περιγράψουν αυτό που είστε (και δεν είναι κολακευτικές). Ας πούμε ότι,σύμφωνα με τις παραπάνω απαντήσεις σας, φέτος το καλοκαίρι είναι πιο πιθανό να βρείτε τα καβούρια στις τσέπες σας και όχι στο πιάτο σας.
Χαλαρώστε λίγο πριν τρελάνετε τους γύρω σας με τούτα και με κείνα. Καλοκαίρι είναι , βρε παιδιά!

Συγκεντρώσατε περισσότερα β:
Οπωσδήποτε τζιτζίκια! Παρορμητικοί, φασαριόζοι, άνθρωποι χωρίς πρόγραμμα. Όλοι σας θέλουν στην παρέα τους, γιατί ξέρετε να περνάτε καλά και να ζείτε κάθε στιγμή στο έπακρο. Τώρα-μεταξύ μας- τι πίνετε και δε μας δίνετε; Δεν μπορεί να είστε τόσο χαλαροί μετά από τόσα μνημόνια και περικοπές... Εκτός και αν βρήκατε το μήνα που τρέφει τους έντεκα!
Περί ορέξεως ...κολοκυθόπιτα! Αλλά αν δεν είστε μόνοι, κινδυνεύετε να οδηγήσετε τους δικούς σας στο Δαφνί με τις συνεχείς αλλαγές προγράμματος ή με την παντελή έλλειψή του!Συμμαζέψτε και λίγο, που έχετε κάνει το σπίτι σαν αχούρι...και μην ψάχνετε αφορμές για να τεμπελιάσετε! Το καλοκαίρι δικαιολογεί πολλά, αλλά όχι και τα πάντα!

Όσα α τόσα β:
Εσείς βρήκατε τη χρυσή τομή ...και την έψαχνα! Ή αυτό ή έχετε διχασμένη προσωπικότητα. Έχετε έναν νοερό διακόπτη και τον γυρνάτε: πότε μυρμήγκι και πότε τζιτζίκι. Μόνο να ειδοποιείτε και τους άλλους για να ξέρουν τι να περιμένουν!
Είστε αυτό που θα  'λεγε κανείς "άνθρωποι με μέτρο". Και προνοητικοί και αυθόρμητοι...και οργανωμένοι και χαλαροί...και σαμπουάν και μαλακτικό. Χμ, κάποιο λάκκο έχει η φάβα:αυτό που περιγράφετε, απλά δεν υπάρχει! Κάντε ξανά το τεστ και απαντήστε ειλικρινά αυτή τη φορά.

Αν διαφωνείτε με τα αποτελέσματα, κάτι έχετε κάνει λάθος. Ή απλά δεν είστε ούτε μυρμήγκι ούτε τζιτζίκι.Γοργόνα, ίσως;



Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

καλοκαίρι είναι...

Καλοκαίρι είναι...
 
...η ζέστη (επιτέλους!).Λίγα ρούχα, καθόλου πανωφόρια και στρωσίδια. Εποχή που σου φεύγουν κυριολεκτικά και μεταφορικά τα βάρη από πάνω σου.Εποχή ελαφρότητας!
 ...το φως που τρυπώνει ανελέητα ακόμη κι απ' την πιο μικρή γρίλια.Μη γκρινιάζεις που σε ξυπνάει.Θυμήσου όλα εκείνα τα μουντά πρωινά που δεν άνοιγε το μάτι για να πας στη δουλειά/σχολείο...

 ...οι διακοπές (γιούπι!)ακόμη δεν μπορώ να συνηθίσω να λέω τη λέξη διακοπές χωρίς να τη συνδυάζω με το ταιριαστό επιφώνημα-πακέτο.

 ...η ξεκούραση. Μπορείς να τη διαχειριστείς όσο ...κουραστικά θέλεις. Κοιμήσου αργά, ξύπνα χαλαρά, παίξε, κολύμπα, ταξίδεψε όλη τη μέρα.

 ...ο χρόνος. Τόσο πολύτιμος και τόσο δικός σου για να τον διαθέσεις ή να τον σπαταλήσεις-ποιος θα σου το αρνηθεί;

 ...οι παρέες.Όλοι αυτοί που θες να έχεις γύρω σου και δε χωράνε στο χειμερινό σου πρόγραμμα.

...η θάλασσα.Όπως κι αν την απολαμβάνεις:για κολύμπι, για ταξίδια, για να την αγναντεύεις από το ταβερνάκι ...


...ο χορός των ποντικιών!Ζωηρός, τρελός διασκεδαστικός!Χορεύετε;



Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

υπομονή...